Halifax van het Kluizebos blijft sterk presteren

Afbeelding
In het Franse Bourg en Bresse werd er de voorbije dagen op 4 sterren niveau gesprongen. In de afsluitende Grote Prijs was er een 4e plaats voor de 10-jarige Gigolo van de Roshoeve (Cicero Z van Paemel x Quickfeuer van Koekshof x Polydor – fokker Roshoeve, Geel) met de Nederlander Albert Zoer.

Op zaterdag won Jaqui (Ogano Sitte x Action Breaker x Up to Date – fokker Raf Vinck, Wommelgem) met de Fransman Titouan Schumacher de finale voor 7-jarigen. Deze ruin werd in 2012 verkocht op de Fences veiling.
De finale voor 6-jarigen kreeg met Kastello van ’t Roosakker (Echo van ’t Spieveld x Diamant de Semilly x Darco – fokker Marc Kluskens) ook een BWP’er die won. In het zadel zat de Australiër James Paterson Robinson. Moeder Gatoucha van ’t Roosakker is actief op 1m50 niveau.

De eerste GP-kwalificatie proef op vrijdag werd gewonnen door de 9-jarige Halifax van het Kluizebos (Heartbreaker x Fetiche du Pas x Darco – fokker Stefaan Delabie, Oostende). Met Lorenzo de Luca in het zadel won de Belgische kampioen (bij de 6-jarigen) over een hoogte van 1m55. Een week eerder behaalden zij ook al een 2e en 3e plaats op de 4 sterren wedstrijd van Windsor.