In de kijker: BWP’er Gorki van de Pertjeshoeve

Afbeelding

Vorig jaar in EquiTime juni verklapte Bart ons over Gorki: “Hij is nu 12 jaar. Als routinier kunnen we nog een paar EK’s doen…” Hij knipoogde toen, maar hij bewees het op het afgelopen EK voor Landelijke Ruiters. “Zilver met een gouden randje” noemt LRV het en dat was het ook want na de dressuur en de cross stonden Bart en Gorki op exact evenveel punten als de Duitse amazone Antje Schöniger die als voorlopige leider aan het springen begon. Drie seconden dichter bij de ideale cross-countrytijd brachten haar op de eerste plaats. Bart reed Gorki van de Pertjeshoeve naar een foutloos parcours. De nummer één in het klassement Antje Schöniger deed dat ook… en zo werd het dus zilver met een gouden randje.

Gorki vd Pertjeshoeve werd geboren in 2006 bij fokker Harry Bertels. Gorki is een zoon van Electro x Melchior X.

Het Belgische team behaalde op het EK een zesde plaats. Duitsland won voor Groot-Brittannië en Oostenrijk.